Vladimir

Vladimir fact file:

Kaukana paha maailma

Vladimirin tarina

Vladimir löytyi pienenä ja laihana ulkoa lokakuun 2005 lopussa. Se oli arviolta 12-viikon ikäinen, matoinen, takkuinen ja heikko. Luultavasti Vladimir on elänyt ensimmäiset kuukautensa villikissana, kunnes pakkasten tultua se etsiytyi suojaan erääseen hevostalliin. (Kiitos Mallulle pelastuksesta ja uuden kodin etsinnästä!) Onneksi kunnon ruoka, muutamat matokuurit ja hellä huolenpito saivat kissanpojan taas terveiden kirjoihin, eikä heikosta alusta elämälle ole enää mitään jälkiä. Bones and Raw Food..

Kissanristiäiset

Kunnon kissalla pitää olla kunnon nimi! Ensiksi oli sukunimi Punikki, joka on kunnianosoitus edesmenneelle Punikki-nimiselle kollille. Etunimeksi keksittiin sitten Vladimir. Koska rakkaalla lapsella on monta nimeä, tottelee Vladimir myös nimiä Kissa, Vladi ja Larimiri.

Luonteeltaan Vladimir on varsin persoonallinen ja eläväinen, eikä vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Syksyllä 2007 Vladimir sai "veljekseen" valkoinenpaimenkoira Heron, ja pikkuhiljaa näistä kahdesta riiviöstä alkaa tulla jopa kavereita. Alussa Vladimir tuntui jatkuvasti odottavan, milloin TUO ÄLLÖTYS lähtee pois, ja hän saa taas kaiken huomion itselleen.. Talvella 2009 toiseksi kaveriksi muutti vielä saksanpaimenkoira Zorro, ja nykyisin Vladimirin suurin hupi on härnätä koiria, ja yllyttää niitä esimerkiksi jahtausleikkiin, joka taas on ihmisten mielestä ehdottomasti kiellettyä!

Kuten kissat yleensä, myös Vladimir on aina mukana siellä missä jotain tapahtuu. Yleensä se toimii työnjohtotehtävissä tarkkaillen kaikkea herkeämättä. Tälläkin hetkellä se makaa tietokoneen vieressä, puoliksi hiiren päällä, ja yrittää nuolla kättäni. Kun poistuin hetkeksi koneelta, se oli jättänyt sivun lähdekoodiin mystisen viestinsä: "3.012ö++++++++" Kai se tarkasti, että koodari on hereillä, sivut eivät nimittäin toimineet ennen kuin hoksasin siirtää Vladimirin terveiset oikeaan paikkaan. Invisible tango partner

Kuvia, kuvia!

Vladimirin maailmanvalloitus alkoi kesällä 2006, kun Vladimirin emäntä Henna laittoi muutaman kuvan Vladimirista eräälle keskustelupalstalle, ja jonkin ajan päästä myös Webshots-kuvapalveluun. Kuvat ovat keränneet paljon suosiota, ja Webshotsin laskurin mukaan Vladimirin kuva-albumeissa on ollut tähän mennessä noin 2.2 miljoonaa vierailua. Yksittäisiä kuviakin on ladattu vierailijoiden koneille yli 170.000 kertaa.

Vladimir on myös innoittanut taiteilijoita! Sen kuvia on käytetty mallina maalauksissa ja piirustuksissa, ja tämän hetken suurin projekti on varmasti erään amerikkalaisen naisen tekeillä oleva lastenkirja. Tarinan päähenkilönä on persoonallinen kissa, ja Vladimirin kuvat toimivat inspiraationa kirjan kuvitukselle. World's Coolest Cat

Vuoden 2007 lopulla Vladimir voitti peräti kahdessa eri kategoriassa World's Coolest Cat-valokuvakilpailussa. Yhteensä koko kisassa ääniä oli annettu yli kolme miljoonaa, ja kilpailuun osallistui n. 30 tuhatta eri kuvaa. Vladimir on ainoa kissa, joka nappasi kahden eri kategorian voiton! Kurrnau! Kisassa jaettiin maineen ja kunnian lisäksi myös tavarapalkintoja, mutta ikävä kyllä ne on rajattu ainoastaan USA:n kansalaisille. Se meitä haittaa, sillä tärkeintä on, että Vladimir on ihastuttanut yhä vain enemmän ja enemmän ihmisiä ympäri maailmaa.

Myös joillakin hauskoja kissakuvia sisältävillä nettisivuilla voi törmätä Vladimiriin ja sen kuvista tehtyihin erilaisiin versioihin.. Hauskinta on ollut huomata, että aina löytyy joku, joka tietää Vladimirin, vaikka kuvissa ei ole minkäänlaisia tunnistavia tekstejä. Maailmanvalloitus jatkukoon!

© henna (ät) vladimirpunikki.com